Powered by BAG Media

KCR
GEBIEDSVISIE

Het KCR gebied ligt ten noordwesten van Sint-Oedenrode en omvat onder meer de woonwijken Kinderbos, Cathalijne en de Buurtschap Rijsin….

Wat is het KCR Gebied?

Aan de zuidkant van het gebied ligt het Dommeldal, een beschermd natuurgebied – de rivier de Dommel vormt de zuidgrens van het gebied. Ten westen van de wijk Kinderbos ligt de Schijndelse Heide, een voormalig heidegebied, dat vanaf eind 18de eeuw tot halverwege de 20ste eeuw geleidelijk is ontgonnen. Deze heideontginning is in de aanwezige vegetatie en de diverse zandpaden en lanen nog duidelijk herkenbaar.

Een bijzonder element in dit gebied is de Hoeve Arbeidslust, waarvan de oorsprong teruggaat tot het eind van de 18de eeuw, toen Jacob Kien (1700 – 1803) er een hoeve met buitenverblijf bouwde. De huidige Hoeve met een aantal van de bijbehorende gebouwen is aangewezen als rijksmonument.

Het rapport

WAT STAAT ER IN HET RAPPORT?

ONTWIKKELINGS-PERSPECTIEF

De KCR gebiedsvisie

Biedt een concreet en realistisch ontwikkelingsperspectief voor de inrichting van de woonwijken Kinderbos en Cathalijne, en de Buurtschap Rijsingen in Sint-Oedenrode voor de komende 10 tot 20 jaar.